ISSN 2605-2318

Noticias

12 Mostra Sonora de Sueca (Valencia)


28/04/2016

La Mostra Sonora de Sueca, Valencia, que ya va por su edición número 12 se presenta mañana 29 de abril a las 10,00 de la mañana en Sueca, con numerosas novedades,con Michael Jarrell como compositor residente y la presencia del pianista especializado en música contemporánea Alberto Rosado.





























La Mostra continúa un año más (y van doce ediciones) con los mismos objetivos marcados desde el principio de acercar a cualquier tipo de público las propuestas sonoras de nueva creación (sin olvidar a los clásicos del siglo pasado), formar una ciudadanía crítica y responsable, provocar reflexiones críticas en torno al arte, visualizar el patrimonio cultural local y fomentar la participación e implicación de todos.

Voro García, director de la Mostra con comenta que:
 
"La innovación y la gestión de lo cultural llevan divorciadas muchos años, dejando muy atrás a quien tiene la responsabilidad de acercar la cultura al pueblo. Trabajando con los procesos de transformación que vive la cultura y llevarlos al ciudadano de a pie, no sólo al docto y experto. Puede ser la alternativa no es hacer crecer sólo las grandes ciudades. La alternativa está en crear espacios nuevos para fomentar la convivencia y ciudadanía, ya que la cultura tiene un gran protagonismo, y apoyar los espacios que han luchado en los últimos años por la pluralidad de sus programaciones y para la transversalidad de la programación en el nuestro territorio en momentos muy complicados. Continuaremos "picando piedra" e intentando hacer visibles este tipo de propuestas. Decía Cervantes que, "un hombre muere cuando pierde la capacidad de soñar"."

La 12ª. Mostra Sonora lleva por título Asonancia, en referencia al ciclo de obras con esta temática del compositor invitado de este año, el suizo Michael Jarrell (1958), y la relación entre las formas y el movimiento plástico de su discurso sonoro.
En esta edición se tendrá la posibilidad de participar en un encuentro / clase magistral con el compositor Michael Jarrell, así como workshops (talleres) con Luisa Espigolé (piano), Alessandra Romboli (flauta) y un proyecto que viene de la mano de Ricardo Clemente con la colaboración de universidades de Manchester y la UPV, donde se hará una demostración de realidad aumentada que culminará con un concierto interactivo con motores de juego, sintetizador analógico y realidad aumentada.
Por otra parte, el Ensemble 20/21 de la JORCAM (Joven Orquesta de la Comunidad de Madrid) con el estreno de una obra encargo de la Muestra al compositor valenciano David Moliner; Luisa Espigolé, con un programa en torno a las técnicas extendidas para piano; Alessandra Romboli, con una propuesta que une repertorio clásico de la flauta con estrenos; el dúo Alberto Rosado & David Apellániz (violonchelo y piano) nos presentan obras de su último disco junto a obras nuevas; el Trío Arbós nos visita por segunda vez, y este concierto forma parte de la gira celebración del 20 aniversario, donde mostrarán alguna de los últimos estrenos; CrossingLines con Less, invitan al oyente a un viaje sonoro especial; el Grupo Instrumental actuará por primera vez en el festival con un programa de jóvenes compositores y M. Jarrell; Mª Carmen Antequera con la propuesta Paisajes sonoros (violín y electrónica); y por último, un nuevo Multaqa con solistas de Espacio Sonoro y del Ensemble de Artes que explorarán el mundo sonoro del compositor invitado M. Jarrell bajo la dirección del director Carlos Amat.

Programación

 

 
Continuem un any més (i van dotze edicions) amb el mateixos objectius marcats des del principi: acostar a qualsevol tipus de públic les propostes sonores de nova creació (sense oblidar als clàssics del segle passat), formar una ciutadania crítica i responsable, provocar reflexions crítiques al voltant de l’art, visualitzar el patrimoni cultural local i fomentar la participació i implicació de tots. Tal vegada, per fer un poc d’autocrítica, este últim objectiu no hem sabut aconseguir-lo encara tal i com ens agradaria.
La innovació o la gestió de lo cultural porten divorciades molts anys, deixant molt enrere a qui té la responsabilitat d’acostar la cultura al poble. Treballant amb els processos de transformació que viu la cultura i portar-los al ciutadà de a peu, no sols al docte i expert. Pot ser l’alternativa no és fer créixer sols les grans ciutats. L’alternativa està en crear espais nous per fomentar la convivència i ciutadania, ja que la cultura té un gran protagonisme, i recolzar els espais que han lluitat els darrers anys per la pluralitat de les seues programacions i per la transversalitat de la programació en el nostre territori en moments molt complicats. Continuarem “picant pedra” i intentant fer visibles este tipus de propostes. Deia Cervantes què, “un home mor quan perd la capacitat de somiar”.
La 12a. Mostra Sonora porta per títol Assonàncies, en referència al cicle d’obres amb esta temàtica del compositor invitat d’enguany, el suís Michael Jarrell (1958), i la relació entre les formes i el moviment plàstic del seu discurs sonor.
En esta edició es tindrà la possibilitat de participar en un encontre/classe magistral amb el compositor Michael Jarrell, així com workshops (tallers) amb Lluïsa Espigolé (piano), Alessandra Rombolà (flauta) i un projecte que ve de la mà de Ricardo Climent amb la col·laboració d’universitats de Manchester i la UPV, on es farà una demostració de realitat augmentada que culminarà amb un concert interactiu amb motors de joc, sintetitzador analògic i realitat augmentada.
Per altra banda, l’Ensemble 20/21 de la JORCAM (Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid) amb l’estrena d’un obra encàrrec de la Mostra al compositor valencià David Moliner; Lluïsa Espigolé, amb un programa al voltant de les tècniques esteses per piano; Alessandra Rombolà, amb una proposta que uneix repertori clàssic de la flauta amb estrenes; el dúo Alberto Rosado&David Apellániz (violoncel i piano) ens presenten obres del seu darrer disc junt a obres noves; el Trío Arbós ens visita per segona vegada, i este concert forma part de la gira celebració del 20é aniversari, on mostraran alguna de les darreres estrenes; CrossingLines amb Less, conviden a l’oient a un viatge sonor especial; el Grup Instrumental actuarà per primera vegada al festival amb un programa de joves compositors i M. Jarrell; Mª Carmen Antequera amb la proposta Paisatges sonors (violí i electrònica); i per últim, un nou Multaqa amb solistes d’ Espai Sonor i de l’Ensemble d’Arts que exploraran el mon sonor del compositor invitat M. Jarrell sota la direcció del director Carlos Amat.
Destacar que dintre de les activitats de la Mostra es realitzarà un encontre de la Plataforma Sonora: associació valenciana de compositors i intèrprets contemporanis i artistes sonors i gestors culturals del País Valencià, on es presentaran projectes dels associats.
Agrair una vegada més a tots els patrocinadors i col·laboradors, especialment a la Regidoria de
Cultura de l’Ajuntament de Sueca, el recolzament a la Mostra, sense el qual no seria possible tirar endavant.
Esteu tots convidats, no us podeu perdre la possibilitat de conèixer i gaudir d’una de les mostres de creadors i intèrprets més importants del panorama sonor actual!.

Voro García
Director artístic de la Mostra Sonora de Sueca

































































 






 

Destacamos ...



Este trabajo tiene la licencia CC BY-NC-SA 4.0